nieuws

Oplevering 364 studentenstudio’s Zeeburgereiland

Architectuur

Op het Zeeburgereiland is het studentencomplex Smiley van de hand van Studioninedots opgeleverd. Het complex, met ruimte voor 364 studenten, ligt op een 134 meter lange kavel aan de IJburglaan.

Oplevering 364 studentenstudio’s Zeeburgereiland

Door het blok richting het zuiden uit te hollen, is ruimte gecreëerd voor collectieve terrassen aan de verkeersluwe noordkant. Zo ontstond een diversiteit aan plattegronden en het gewenste stedelijke silhouet. De positie van de getrapte terrassen is zo uitgekiend dat het blok bovendien fungeert als geluidsmuur voor de achtergelegen huizen. 

Dubbelhoge glazen entreepartijen markeren de toegang tot de studio’s. Langs de voorgevel ligt, als aanvulling op de daktuinen, een groene zone, waar stokrozen tegen de gemetselde penanten groeien. Hier hebben de begane grondwoningen hun terras. 

De maatvoering van de penanten varieert; richting het midden worden ze steeds breder. Zo wordt de gevel een drieluik, elk deel met een eigen ritmiek, terwijl ze gezamenlijk de gekromde hoofdvorm benadrukken: een gebouw met de vorm van een smile.

Projectgegevens

Opdrachtgevers: Van Wijnen Midden, IC Netherlands, DUWO
Type: 364 studentenwoningen
Locatie: Kees Broekmanstraat, Zeeburgereiland, Amsterdam, Nederland
Designteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
Projectteam: Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Jurjen van der Horst
Aannemer: Van Wijnen Midden
Oplevering: 2016

 

Reageer op dit artikel