nieuws

Lezersfoto: Mada’in Saleh – Saoedi Arabië

Architectuur

Onlangs plaatsten wij een oproep om deze zomer foto’s van bijzondere vakantiebestemmingen in te zenden. Max Hart Nibbrig stuurde ons een bijzondere serie: “Mada’in Saleh in Saoedi Arabië is één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van het midden oosten. Deze nederzetting was gesticht in de 1e eeuw door de Nabatese Koning Al-Harith en maakte deel uit van het Nabatese koninkrijk. Mada’in Saleh was na Petra de grootste nederzetting van de Nabateeërs.”

Lezersfoto: Mada’in Saleh – Saoedi Arabië

“Carved is een fotoserie van graftombes en tempels. De uit zandsteen gehouwen holtes maakten een veilige overtocht naar het hiernamaals mogelijk. De toewijding voor het leven na de dood wordt zichtbaar bij het zien van de beitel restanten in de zandsteen rotsen. Verscholen in de Grote Arabische Woestijn verschaft deze plek een kijk in het verleden van de Nabateeërs; waar leefden zij eigenlijk voor, het leven of het leven na de dood?”

  

  

  

  

  

 

  

 

Fotograaf: MWA Hart Nibbrig

Reageer op dit artikel