nieuws

OMA en Hassell Design tonen ontwerp Museum Perth

Architectuur

OMA en Hassel uit Australië hebben het ontwerp bekend gemaakt voor het New Museum for Western Australia in Perth. Voor de nieuwbouw zijn bestaande gebouwen uit het het culturele district van de stad geintegreerd in de nieuwbouw. Een openbaar plein is het centrale punt waar alle ruimtes en functies om heen zijn gepositioneerd. Het nieuwe museum vervangt het huidige museum en wordt vier keer zo groot.

OMA en Hassell Design tonen ontwerp Museum Perth

Door de nieuwbouw krijgt het culturele hart een nieuwe impuls, zo melden de bureaus. Naast expositieruimtes worden er eveneens andere (culturele) functies, zoals winkels en restaurants, in het nieuwe museum gehuisvest. Het centrale plein dient als buiten expositieruimte waar (virtueel) verhalen over West-Australië worden vertoond.

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

Nog dit jaar wordt gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Vanaf volgend jaar begint de werkelijke bouw. In 2020 moet het klaar zijn.

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell 

 New Museum Perth/Australie door OMA en Hassell

Reageer op dit artikel