nieuws

What Design Can Do – Refugee Challenge

Architectuur

What Design Can Do heeft samen met de Ikea Foundation en de vluchtelingenorganisatie van de VN een wereldwijde ontwerpcompetitie uitgeschreven. Ontwerpers worden opgeroepen innovatieve oplossingen te bedenken voor betere opvang en integratie van vluchtelingen in stedelijke gebieden. Inzenden kan tot 20 mei 2016.

What Design Can Do – Refugee Challenge

De vijf beste inzendingen ontvangen krijgen naast een geldbedrag, deskundig advies en  begeleiding bij het ontwikkelen van hun concepten in haalbare plannen voor uitvoering. Zowel nieuwe ideeën en bestaande concepten die nadere uitwerking verdient, komen in aanmerking. Lees meer over het proces of voer nu de deadline voor inzendingen is 20 mei 2016

What Design Can Do (WDCD) is een in Amsterdam gevestigd designplatform dat de sociale gevolgen van het ontwerp bepleit. De huidige vluchtelingencrisis is een van de meest urgente problemen van onze tijd en heeft alle (creatieve) middelen nodig om de problemen op te lossen. De WDCD Refugee Challenge doet een beroep op ontwerpers van alle soorten om een verschil voor vluchtelingen, in het bijzonder vluchtelingen in steden te maken (60 procent van de 20 miljoen vluchtelingen wereldwijd) wonen in stedelijke gebieden.

Meer wwweten?

Reageer op dit artikel