nieuws

VvdW – Assepoesters muiltje als kerk

Architectuur

We hebben al heel wat typische gebouwen langs zien komen in de architectuurgeschiedenis. Van tasjes tot aan gebouwen in de vorm van een theepot. Vooral China kan er schijnbaar geen genoeg van krijgen. Maar nu timmert ook aan Taiwan aan de weg van bizarre architectuur. Het nieuwste gebouwtype is daar een kerk in de vorm van een enorm glazen muiltje. Assepoester kan er zo maar jaloers op worden, tenminste als ze op grote voet leefden, en daar zit de plot in het verhaal.

VvdW – Assepoesters muiltje als kerk

De modieuze architectuur en de ‘vrouwelijke aspecten’ in de kerk zouden meer vrouwen moeten trekken en wordt niet gebruikt voor gewone kerkdiensten maar wel voor fotoshoots van bruidsparen en huwelijksceremonies.  Zo zijn er speciale loveseats, romantische esdoornbladeren en je vindt er koekjes en taart. Of dit veel vrouwen zal trekken, is nog maar de vraag.

Het bouwwerk is echter niet gebaseerd op het sprookje van Assepoester, maar op een lokaal verhaal. In de jaren ’60 leed Wang, een 24-jarig meisje uit een arm gebied, aan de Blackfoot ziekte (een vasculaire ziekte, die alleen voorkomt aan de zuidwestelijke kust van Taiwan). Haar beide benen moesten geamputeerd worden en daarom ging haar huwelijk niet door. Ze bleef ongehuwd en verbleef de rest van haar leven in een kerk.
 

Groot uitgevallen muiltje

De kerk is bijna zeventien meter hoog, elf meter breed en bestaat uit 320 stukken glas. De exacte openingsdatum is niet bekend, maar voor het Chinese nieuwjaar op 8 februari zal de glazen schoen open zijn voor publiek. Voor welke godsdienst de kerk is bedoeld, is ook nog niet duidelijk.

 

 

Reageer op dit artikel