nieuws

Museum Arnhem gaat uitbreiden

Architectuur

Museum Arnhem kan gaan uitbreiden en verbouwen. Het voormalig Museum voor Moderne Kunst krijgt 11,2 miljoen euro van de gemeente Arnhem. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde daar deze week mee in. Met deze beslissing gaat ook de architectenselectie van start.

Museum Arnhem gaat uitbreiden

Het monumentale pand waarin het museum gehuisvest is, wordt gerestaureerd. Het gebouw krijgt daarnaast een grote ondergrondse tentoonstellingsruimte en een nieuwe entree. Het museum wil groeien van 75.000 naar 100.000 bezoekers per jaar.

Vorige maand stemde het college van Arnhem al in met de miljoeneninvestering. Museumdirecteur Saskia Bak liet toen weten met het geld ook het omliggende parklandschap beter bij het museum te willen betrekken. “De tuin wordt de groene buitenzaal van het museum.”

Eerder was er sprake van een verhuizing van het museum naar het door NL Architects ontworpen kunstencluster ArtA aan de Rijnoever in Arnhem. Maar van dat veel duurdere plan werd in 2014 afgezien.

 

 

Reageer op dit artikel