nieuws

Wolkenkrabbers in plaats van sloppenwijken?

Architectuur

CRG Architects stelt voor om sloppenwijken te vervangen door wolkenkrabbers bestaande uit stapels felgekleurde zeecontainers. Het bureau, met kantoren in China en Nigeria, stelt dat gerecycleerde containers kunnen worden gebruikt om kostenefficiënte huisvesting te creëren in dichtbevolkte, stedelijke gebieden. Het concept was de runner-up in een ontwerpwedstrijd in Mumbai. CRG Architecten is in gesprek met humanitaire organisaties om de toepassing van het idee te onderzoeken.

Wolkenkrabbers in plaats van sloppenwijken?

Ongeveer 2500 containers zijn nodig om het voorgestelde concept van CRG Architects te realiseren. Deze zouden tot 5000 mensen kunnen huisvesten volgens de architecten. De stalen containers zouden worden ondersteund door een betonnen constructie en regelmatig met elkaar overlappen om zo twee cilindervormige torens te creëren, 1 van 400 meter en een andere van 200 meter hoog.

Wolkenkrabbers 

De torens zijn voorzien van een rood, geel, groen en blauw kleurenschema. De kleuren zijn bedoeld om de heetste en koudste delen van het gebouw weer te geven. De rode containers worden geplaatst op de zuidgevel, blauw komt op het noorden en groen en geel op oost en west.

Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel