nieuws

Voor thrillseekers: Brug der Dapperen

Architectuur

Ben jij een thrillseeker? Dan is de nieuwe hangbrug in het Shiniuzhai Nationaal Park in China misschien een uitdaging. De hangbrug tussen twee rotsen op 180 meter hoogte heeft een bodem van glas. Een ware uitdaging om de brug te bewandelen.

Voor thrillseekers: Brug der Dapperen
PINGJIANG, CHINA – SEPTEMBER 24: (CHINA OUT) Tourists walk on a suspension bridge made of glass at the Shiniuzhai National Geological Park on September 24, 2015 in Pingjiang County, China. The 300-meter-long glass suspension bridge, with a maximum height of 180 meters, opened to the public on Thursday. (Photo by ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images)

Eerder was alleen een gedeelte van de 300 meter lange brug van glas. Toen dat aansloeg bij de toeristen, werd besloten de vloer helemaal van glas te maken. De brug heet nu Haohan Qiao, Chinees voor Brug der Dapperen.

 Glazen hangbrug China 

Bezoekers hoeven volgens een woordvoerder niet bang te zijn: omdat het glas 24 millimeter dik is, kunnen er wel 800 mensen tegelijk op de brug. Zelfs al zou het glas springen, dan zit het zo stevig in de sponning dat men nog niet valt.

Glazen hangbrug China

Haohan Qiao is de eerste Chinese hangbrug die volledig van glas is gemaakt, maar niet voor lang. Er zijn al plannen om 300 kilometer verderop een glazen brug te maken van 430 meter lang op 300 meter hoogte.

Bron: NOS.nl

Reageer op dit artikel