nieuws

Urban Soul van Benthem Crouwel wordt gerealiseerd

Architectuur

Benthem Crouwel heeft van het Raadgevend Comité Stedenbouw van Bonn groen licht gekregen voor de bouw van ‘Urban Soul’. Het ontwerp, bestaande uit een ensemble van drie gebouwen, voorziet in een volledige transformatie van 10.000 m2 van de binnenstad.

Urban Soul van Benthem Crouwel wordt gerealiseerd

Het project start met de bouw van het Lifestyle House, dat tegenover het treinstation komt,  Het gebouw krijgt vier etages, op de onderste drie lagen (kelder, begane grond en eerste verdieping) komt retail en catering. De bovenste twee verdiepingen zijn gereserveerd voor woningen en andere faciliteiten (fitness en kantoren). Het tweede gebouw wordt een hotel met 150 kamer. Het derde gebouw City Office, biedt ruimte aan kantoren, winkels en een openbare parkeergarage voor auto’s en fietsen.Het vormt het sluitstuk van het ensemble aan de oostelijke kant van het gebied.

Urban Soul Bonn BenthemCrouwel
Tussen de drie gebouwen komt een Piazza, een openbare ruimte voor ontspanning en ontmoeting en verwijst naar de naam Urban Soul. 

Urban Soul Bonn BenthemCrouwel
De opdracht is het resultaar van een prijsvraag waarin Benthem Crouwel samen met Projektentwicklung GmbH uit Düsseldorf heeft gewonnen. De opgave bestond uit een plan te maken om in de binnenstad een aangename verblijfsplek te maken.

Urban Soul Bonn BenthemCrouwel 

 

Reageer op dit artikel