nieuws

Transformatieplein verenigt eigenaren Prinsenpoort

Architectuur

De pitches van architecten tijdens het Transformatieplein zijn aanleiding voor de twee eigenaren van het Rotterdamse kantoorgebouw Prinsenpoort aan ‘s-Gravenweg 665-667 om samen te werken bij de herontwikkeling ervan.

Transformatieplein verenigt eigenaren Prinsenpoort

Bouwonderneming UBA in Uithoorn heeft zich als eigenaar van Prinsenpoort IV aangesloten bij plannen voor transformatie van het kantoorgebouw Prinsenpoort in Rotterdam. Eerder besloot een Zwitserse particuliere belegger al Prinsenpoort I, II en III in te brengen in het Transformatieplein.

Drie architecten hielden op het Transformatieplein tijdens Provada 2015 al een pitch voor hun plannen met het kantoorgebouw. Architectenbureau JHK uit Utrecht ziet een nieuwe toekomst als appartementengebouw, met op de begane grond aanvullende functies. Mei Architecten uit Rotterdam maakte een plan voor loftwoningen. Het samenwerkingsverband FlexForward wil de kantoren omvormen tot flexibele werkplekken.

De drie partijen hebben inmiddels hun eerdere pitches in Uithoorn toegelicht aan UBA. JHK Architecten paste bovendien het oorspronkelijke plan aan. Volgens direct betrokkenen duurt het nog even voor een besluit zal worden genomen. ‘Transformatie draait om rekensommen. Die zijn partijen nu aan het maken’, zegt Rob Hoefman van H&P International Real Estate, dat Prinsenpoort I, II en III beheert.

 Prinsenpoort in Rotterdam ligt in een gewilde woonwijk, nabij bus- en metrostation Capelse Brug en uitvalswegen naar de snelweg A16. Het kantoor was lange tijd in gebruik bij enkele overheidsdiensten, waaronder de Scheepvaartinspectie. Eerder maakte een projectontwikkelaar al een plan voor transformatie van de leegstaande kantoren naar een woon-zorgcomplex. Met de Zwitserse eigenaar was al overeenstemming bereikt over de verkoopprijs, maar de plannen liepen op het laatste nippertje stuk op de financiering.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel