nieuws

Render Ster van de Week – B-architecten wint tweemaal in Brussel

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Vandaag B-architecten. Zij wonnen twee ontwerpwedstrijden in Brussel, om precies te zijn in Vorst en in Laken.

Render Ster van de Week – B-architecten wint tweemaal in Brussel

In Vorst komt aan de Alsembergse Steenweg een poortgebouw met buurtvoorzieningen. Verdeeld over twee gebouwen komen lokalen voor zachte sporten, multifunctionele ruimtes en een restaurant voor de wijk. Samen met Omgeving wordt de publieke ruimte van de site volledig heraangelegd. Opdrachtgever is de gemeente Vorst.

Vorst_B Architecten_Render Ster van de Week

Vorst_B Architecten_Render Ster van de Week Het ontwerpteam voor het Poortgebouw bestaat uit: Arthur Stolk, Dirk Engelen, Eva De Clerck, Evert Crols, Klaas Adriaensen, Sven Grooten, Valentin Piret.

Station van Laken

Het voormalige stationsgebouw van Laken krijgt een herbestemming en wordt gerenoveerd tot een bruisend socio-cultureel wijkcentrum met ondermeer een cafe, polyvalente ruimtes en verschillende ateliers. De opdracht van de Stad Brussel wordt uitgevoerd door Dirk Engelen, Evert Crols, Emilie Dorekens, Enrico Onofri, Eva De Clerck, Ines Lourenço, Nuria Judez, Sven Grooten. 

Laken_B Architecten Render Ster van de Week

Laken_BArchitecten Render Ster van de Week

 

 Laken_B Architecten Render Ster van de Week

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel