nieuws

Kandidaten Manchester’s The Factory bekend

Architectuur

Rem Koolhaas en Mecanoo International zijn een van de negen bureaus die zijn geselecteerd voor de ontwerpopdracht van Manchester’s kunstlocatie. De shortlist is samengesteld uit de 48 inzendingen die de gemeenteraad van de stad ontving.

Kandidaten Manchester’s The Factory bekend

 

 

De volledige lijst:

Rafael Viñoly Architects
Diller Scofidio + Renfro
Bennetts Associates
Office for Metropolitan Architecture (OMA)
Zaha Hadid Architecture
SimpsonHaugh and Partners
Grimshaw Architects
Mecanoo International
Haworth Tompkins Limited

 Factory_Manchester
Het winnende masterplan van Ian Simpson voor de verbouwing van de Granada Studio locatie in Manchester

Het nieuwe kunstcentrum komt in de voormalige Granada Studio in het centrum. Het moet de thuisbasis worden van het Manchester International Festival. Het gaat ruimte bieden aan 2200 stoelen of aan 5000 staanplaatsen.  De naam, The Factory, verwijst naar Factory Records, opgericht in 1978 met invloedrijke bands in hun bestand zoals Joy Division, New Order en Happy Mondays. De oplevering wordt verwacht in 2017.

 Granada Studio Manchester 

Reageer op dit artikel