nieuws

Gouda krijgt nieuwbouwwijk met 4.000 woningen

Architectuur

De bouw van de eerste woningen in Westergouwe in Gouda begint eind oktober. Het nieuwbouwproject behelst de bouw van in totaal 4.000 woningen.

Gouda krijgt nieuwbouwwijk met 4.000 woningen

Westergouwe is een ontwikkeling van de combinatie VolkerWessels Vastgoed en Heijmans in samenwerking met Dura Vermeer en Janssen de Jong Projectontwikkeling. De eerste fase van Westergouwe ligt vlakbij de Julianasluis en bestaat uit 470 woningen. De eerste projecten van Westergouwe waren begin dit jaar binnen zeer korte tijd uitverkocht. Begin 2016 worden de eerste woningen van Westergouwe opgeleverd.

De eerste paal van Westergouwe wordt 30 oktober geslagen. Het gaat om respectievelijk Gouwekade met 35 woningen van de VOF Westergouwe en 23 woningen van Dura Vermeer op het eerste wooneiland. Janssen de Jong verkoopt elf woningen achter de Burgemeester van Dijkesingel. In de eerste fase van Westergouwe komen ook 98 huurwoningen die door Woonpartners Midden-Holland worden ontwikkeld.

Westergouwe krijgt drie buurten met elk een eigen karakter en identiteit. Het project wordt opgezet als een groene en waterrijke woonwijk met een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen. Ook zijn er kavels beschikbaar voor particulieren die hun eigen huis willen bouwen. Vanaf het derde kwartaal van 2016 krijgt Westergouwe tijdelijke voorzieningen zoals een winkel en een basisschool.

Reageer op dit artikel