nieuws

Gezocht: monument voor geweldloos protest

Architectuur

Op 23 augustus 1989 vormden twee miljoen inwoners van de Baltische staten een menselijke ketting van 600 kilometer. Zij protesteerden hiermee tegen de overheersing van de Sovjet-Unie. Kort daarna werd Litouwen zelfstandig. Estland en Letland volgden later. In 2004 kwamen ze bij de Europese Unie. Ter herinnering hieraan is door HMMD Architecture Competitions een prijsvraag uitgeschreven voor een herdenkingsgebouw.

Gezocht: monument voor geweldloos protest

 

Het gebouw moet behalve functioneel met een tentoonstellingsruimte, een souvenirwinkel en een cafe,  ook een symbolische waarde hebben. De verwijzing naar de kracht van geweldloos protest moet hierin centraal staan.

De deadline voor inzenden is 9 december. Meer informatie:

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel