nieuws

Geen extra cadeautjes voor bouw

Architectuur

Na jaren crisis is het deze Prinsjesdag eindelijk tijd voor lastenverlichting en cadeautjes. De bouw kan extra meevallers vergeten, maar komt er ook niet slecht vanaf.

Geen extra cadeautjes voor bouw

Het midden- en kleinbedrijf in de bouw vist achter het net, meldt Cobouw. Het mkb heeft veel meer aan een laag btw-tarief en verkorting van de loondoorbetaling bij ziekte. Dat zeggen de Aannemersfederatie Nederland en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven in reactie op de Troonrede.

AFNL en NOA hadden liever gezien dat het kabinet ook een verlaging van de indirecte belastingen voorstelt en risico’s voor mkb-ondernemers beperkt bij het in dienst nemen van personeel. Ook ontbreken specifieke maatregelen om het mkb ook in de bouw te stimuleren. Want dat is hard nodig. Nog steeds moeten bedrijven in de sectoren bouw, afbouw en infra vaste medewerkers noodgedwongen ontslaan.

Lees meer over Prinsjesdag bij Cobouw; Mkb teleurgesteld.
Infrastructurele sector.

Reageer op dit artikel