nieuws

Video van de Week – Bolivia’s architectuurstroming New Andeas

Architectuur

La Paz, de historisch hoofdstad van Bolivia is bekend om onder andere zijn koloniale architectuur en culturele gebouwen. El Alto, de groeistad van de hoofdstad heeft deze voordelen niet. Het bestaat uit laagbouw, baksteen en woon-werkverkeer. Inmiddels is uitgegroeid tot het centrum van een totale, nieuwe onafhankelijke architectuurstijl die snel in opkomst is in Zuid-Amerika.

Video van de Week – Bolivia’s architectuurstroming New Andeas

 

Deze nieuwe stijl strekt zich verder uit dan een vorm van lokale architectuur. New Andeas is uitgegroeid tot een onderscheidende, flexibele architectuurvorm die nog onderscheidend is en die bijna niets heeft met westerse stijlen of conventies.

New Andeas is een innovatieve mix van commerciële units, residentiële ruimtes en feestzalen opgetrokken in de extravagante, kenmerkende Zuid-Amerikaanse stijl. In de Video van de Week doet The Architectural Review een studie naar deze opkomende stijl.

 

Reageer op dit artikel