nieuws

Rabobank ziet verdere groei op woningmarkt

Architectuur

De groei van de Nederlandse woningmarkt zal doorzetten. Althans, dat verwachten economen van de Rabobank. Voor dit jaar verwachten zij 170.000 tot 185.000 transacties. “In 2016 zal de markt dit hoge niveau vasthouden en verwachten wij in totaal 170 tot 190 duizend transacties”, schrijven zij in hun vorige week verschenen kwartaalbericht.

Rabobank ziet verdere groei op woningmarkt

De gemiddelde huizenprijs stijgt in 2015 naar verwachting met 2 tot 3,5 procent ten opzichte van 2014. “In 2016 verwachten we een verdere stijging van gemiddeld 2,5 tot 4,5 procent”, aldus de economen.

In de eerste helft van dit jaar wisselden 75.429 bestaande koopwoningen van eigenaar, een toename van bijna 20 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Nieuwbouwwoningen waren één van de belangrijkste aanjagers van de groei. De verkoop van nieuwe woningen kwam in het eerste kwartaal uit op 7.500. Het was daarmee het beste eerste kwartaal sinds 2008. Ook het aantal bouwvergunningen zit in de lift. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn ruim twee keer zo veel vergunningen verstrekt als vorig jaar.

Lees verder op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel