nieuws

Ontwerpwedstrijd Sejong-daero, Seoul

Architectuur

Seoul organiseert een internationale architectwedstrijd waarin wordt gezocht naar een stedebouwkundig plan voor het historische culturele centrum, Sejong-daero en voor de locatie van het voormalige Belastinggebouw.

Ontwerpwedstrijd Sejong-daero, Seoul

De prijsvraag heeft als doel bestaand historisch erfgoed te integreren in een hedendaagse stedelijk ruimte waarin de historische waarde wordt behouden. Een andere vereiste is een verbinding te maken tussen bovengrondse en ondergrondse ruimten. Binnen de prijsvraag valt ook de herontwikkeling van de locatie van het voormalig gebouw van de nationale belastingdienst en de omliggende gebieden zoals Deoksugung, Seoel stadhuis, Seoul Plaza en Sejong-daero.

Deelnemen kan door (landschaps)architecten en stedebouwkundigen. Het is ook mogelijk om als groep ideeen in te dienen, voorwaarden is dan wel dat tenminste een lid van de groep architect is.

Aanmelden kan tot 24 september. Op 25 september moeten de plannen binnen zijn. Kijk voor meer informatie op: www.sejongdaero.org/en

Reageer op dit artikel