nieuws

Grootste woontoren ter wereld in Dubai

Architectuur

Ontwikkelaar Meydan wil de grootste woontoren ter wereld bouwen in Dubai: een complex dat plaats moet bieden aan 78.000 bewoners. De Meydan One zal 6,2 miljard euro kosten en de eerste fase van het project moet in 2020 zijn opgeleverd. Daarnaast bevindt zich in het gebouw ook de grootste overdekte skibaan ter wereld: een piste van 1,2 kilometer lang.

Grootste woontoren ter wereld in Dubai

Het plan, genaamd Meydan One, bestaat behalve uit een toren van 711 meter hoog en de skibaan ook uit een groot winkelcentrum, dansende fonteinen, sportruimtes van 25000 m2, een strand en een plein waar 60.000 mensen zich kunnen verzamelen.

 

Meydan One strekt zich uit van de hippodroom van Meydan, in de woestijn, tot aan de Burj Khalifa, aldus dagblad al-Bayan uit Dubai. Binnen vijf jaar moet de eerste fase voltooid zijn, op tijd voor de Wereldtentoonstelling in 2020.

Energieverbruik

Over het energieverbruik en de effecten voor het milieu is niets bekend. Overigens heeft Dubai al tien jaar ’s werelds langste skipiste. Die is ‘slechts’ 400 meter lang. Daar kan het hele jaar door geskied worden, ondanks temperaturen in de zomer van boven de 45 graden Celcius.

Ontwikkelaar Meydan zal meer informatie over het project bekendmaken op de Cityscape-expositie, die plaats vindt in het Dubai World Trade Centre van 5 tot 7 september.

Reageer op dit artikel