nieuws

Geen betere kandidaat dan levenspartner

Architectuur

Volgens NRC-Next gunde directeur Guus Beumer van het Nieuwe Instituut in Rotterdam sinds 2001 liefst 29 keer een opdracht (met overheidsgeld) aan het bedrijf van zijn partner Herman Verkerk van EventArchitectuur.

Geen betere kandidaat dan levenspartner

Uit onderzoek van NRC-Next blijkt dat er telkens artistieke redenen  voor de keuze voor Verkerk waren. Andere architecten konden in de regel niet meedingen naar de opdrachten.

Ook deze zomer gaf Beumer het bedrijf van zijn partners opnieuw een opdracht om een expositie in te richten voor de komende mode-tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut. En hij is niet de enige, ook José Teunissen, lid van de raad van toezicht, kreeg van Beumer een betaalde opdracht. Zij is eveneens een bevriende relatie.

Volgens minister Bussemaker is de raad van toezicht van het Nieuwe Instituut uiterst zorgvuldig te werk gegaan bij de selectie van partijen voor de mode-expositie in Rotterdam, schrijft zij in een brief aan Kees van der Hoeven die de kwestie bij haar meldde.

Lees meer in het archtergrondverhaal van de ditigale edtie van nrc.next.nl

Reageer op dit artikel