nieuws

Ecobouw 2015: duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren

Architectuur

Hoe bouw je met biobased materialen en wat is het gouden verdienmodel achter de Nul-op-de-Meterwoning? Je hoort het op ons evenement Ecobouw op 23 september. In de Lichtfabriek in Haarlem staat alles die dag in het teken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren.

Ecobouw 2015: duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren

Net als vorig jaar organiseert de redactie samen met collega’s van Cobouw en Vastgoedmarkt het kennisevenement Ecobouw, om onze lezers te bedienen met nieuwe inzichten, inspiratie en om kennis en creativiteit op het gebied van duurzaamheid met elkaar te delen.

We hebben een divers programma samengesteld met keynote lezingen van onder anderen Meindert Smallenbroek, directeur Energie & Omgeving van het Ministerie van Economische Zaken, en Daan Sperling, bestuursvoorzitter van TBI. Paul van Bergen, directeur en consultant DGMR, vertelt over de renovatie van het voormalige VROM-gebouw van Ector Hoogstad in Den Haag. De prestaties van en plannen voor het oude en nieuwe gebouw worden afgezet tegen die van andere iconen, zoals het gebouw van het Nioo in Wageningen en the Edge aan de Amsterdamse Zuidas. En hoe kom je van je duurzame droom tot een project? Pioniers in duurzaam bouwen delen hun successen en flops.

Themasessies

’s Middags vinden er diverse themasessies plaats over onder meer ‘Active Houses‘ door SBRCurnet, het ‘Gouden Verdienmodel achter de Nul op de Meter renovatie‘ door Onno Dwars en ‘Energieneutraal renoveren voor 35.000 euro‘ door Urgenda. Ook deelt Ronald Meurs in een sessie zijn ervaringen met biobased bouwen.

Later op de dag is er tijdens de themasessie ‘Duurzaamheid bij gebouwiconen’ een presentatie van Thomas Rau (architect/CEO RAU-Turntoo). De sessie van Ron Bakker, Founding Partner van PLP/Architecture, staat in het teken van ‘Architecten en hun eigen duurzame woningen’.

Ook voor jou?

Ecobouw is gericht op alle partijen in de hele bouwkolom die duurzaam bouwen als een onomkeerbare ontwikkeling beschouwen, daarin keuzes hebben gemaakt of overwegen die snel te gaan maken. Bovendien staan zij open voor nauwe samenwerking tussen de verschillende ketens.

Ecobouw vindt plaats op 23 september in De Lichtfabriek in Haarlem. Meld je hier aan! 

Reageer op dit artikel