nieuws

Video van de Week – Ideas for Change

Architectuur

Zeven architectenbureaus, waaronder Kempe Thill, zijn uitgenodigd door het Architekturzentrum Wien en Wien 3420 Aspern Development om ideeen aan te leveren voor de invulling van een locatie in Aspern Wenen Lakeside. De locatie is beschikbaar gesteld ter gelegenheid van de Weense Biennale 2015: Ideas for Change. In de Video van de Week is het juryoverleg te zien en worden de projecten nader besproken.

Video van de Week – Ideas for Change

Het doel van de wedstrijd was om positieve verandering en nieuwe vormen van functioneel neutrale gebouwen te onderzoeken en daarmee de discussie van de toekomst van de stad en de samenhang uit te lokken. Op 22 juni werd de jury bijeengeroepen om de presentaties te bekijken.

Het oordeel van de jury over de inzendingen:

De voorstellen van Atelier Kempe Thill Architects, Helen & Hard en Hild und K Architecten kunnen worden gerealiseerd volgens de jury. Het project van Cino Zucchi Architetti samen met ifdesign verdiend nader onderzoek. ‘Het voldeed niet aan de gestelde eisen zoals de andere drie maar is overtuigend genoeg door zijn andere kwaliteiten’.

Alle zeven voorstellen voor de competitie zijn tot 24 augustus in het Architekturzentrum Wien te bekijken. Daarna verhuist het naar de beoogde locatie en zijn daar nog te bekijken tot 4 oktober.

Video van de Week - Jurybeoordeling competitie Ideas for Change

https://vimeo.com/ka21/review/132752236/7a2ffcff1e

 

Reageer op dit artikel