nieuws

Video van de Week – Constructie van Jean Prouvé’s demontabele huis door RSHP

Architectuur

Deze week in de Video van de Week de constructie van Jean Prouvé’s demontabele huis door Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP). Het bureau wil het iconische ontwerp van 6 x 6 meter gebruiken als vakantiehuis.

Video van de Week – Constructie van Jean Prouvé’s demontabele huis door RSHP

Het vakantiehuis is door RSHP gebaseerd op de originele plannen van Jean Prouvé met een toevoeging van een externe badkamer en keuken en service-units voor heet water en elektriciteit opgewekt door zonne-cellen.

Het huis van 44 m2 is gemakkelijk te transporteren en op te bouwen doordat het volledig is gemaakt van hout en metaal.

Het originele huis van Jean Prouvé is gebouwd voor slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog in de Lorraine regio van Frankrijk in 1944. De componenten werden direct geleverd aan de gebombardeerde steden en daar worden opgebouwd door twee personen in een dag tijd.

 

Reageer op dit artikel