nieuws

Studenten in leeg kantoor GGZ Delft

Architectuur

Een leeg kantoor van GGZ Delfland in Delft wordt vanaf 15 augustus gefaseerd opgeleverd als wooncomplex voor 130 studenten. Over tien jaar gaat GGZ Delfland het gebouw weer zelf gebruiken.

Studenten in leeg kantoor GGZ Delft

Dat laat initiatiefnemer Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting weten. SHS Delft is in 2011 opgericht. Het bestuur bestaat uit vier studenten van de TU Delft die zich een jaar lang fulltime inzetten om leegstaand vastgoed te transformeren naar studentenhuisvesting. De tijdelijke GGZ-herontwikkeling is het tweede opgeleverde project. Het complex is voornamelijk bestemd voor buitenlandse studenten.

TU Delft wordt steeds populairder in het buitenland. Ten opzichte van vorig jaar komen in het nieuwe studiejaar 40 procent meer internationale studenten naar Delft. Voor deze 2.000 studenten is onvoldoende huisvesting beschikbaar, waardoor er een groot tekort wordt verwacht. SHS Delft heeft in samenwerking met TU Delft besloten de eerste twee jaar het overgrote gedeelte van de kamers in te richten voor internationale studenten.

Het complex wordt tijdelijk herontwikkeld en zal na tien jaar weer terug worden gegeven aan eigenaar GGZ Delfland. In de tussentijd ontvangt GGZ Delfland huur voor een gebouw dat anders leeg zou staan. De ontwikkeling van de studentenflat Aan ’t Verlaat was het eerste project van SHS Delft. Dat project is een half jaar geleden officieel geopend door minister Stef Blok (Wonen). Destijds zei Blok dat het ‘knapper is om een bestaand gebouw te herontwikkelen, dan om een nieuw gebouw te creëren’.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel