nieuws

OMA maakt ontwerp Brighton College bekend

Architectuur

OMA toonde onlangs het ontwerp voor het nieuwe gebouw van de afdelingen Sport en Wetenschap van het Brighton College. In 2013 won het Rotterdamse bureau een meervoudige opdracht. De plannen voor het project zijn nu verder uitgewerkt en goedgekeurd.

OMA maakt ontwerp Brighton College bekend

In het ontwerp van OMA worden de twee afdelingen gecombineerd in een lineair gebouw aan de rand van het speelveld. De primaire sportieve ruimtes komen op het niveau van het veld waar ook de entree zich bevindt.

Brighton College_OMA_Sports and Science Building
Het ontwerp van OMA

De wetenschapsafdeling overspant over de sportieve ruimte als een magere brug. De gevels zijn gedeeltelijk geïnspireerd op het regelmatige ritme van de terraswoningen tegenover het nieuwe gebouw.

Brighton College uit 1845 is een privé-internaat en heeft de reputatie van een van de toonaangevende scholen van Engeland te zijn. De campus bestaat uit twee delen, een historische vierhoek, bestaande uit monumentale gebouwen ontworpen door Sir Gilbert Scott en Sir Thomas Jackson in de 19e eeuw. Op het speelveld, de locatie van het nieuwe onderkomen, staan nu gebouwen uit de jaren ’70 en ’80.

Brighton College - Music School_Eric Parry

Brighton College - Music School_Eric Parry
Impressies van de nieuwe Music School van Eric Parry Architects

Forse investering

Het nieuwe gebouw is de laatste toevoeging aan de school en maakt deel uit van 100 miljoen pond investeringsproject waarin Hopkins Architects werkt aan een nieuw onderwijsblok en Eric Parry Architects aan een muziekschool gelegen aan het dit jaar te openen Tim Ronalds’ Performing Arts Centre.

Brighton College_Academic Building door Hopkins Architects

 Brighton College_Academic Building door Hopkins Architects
Het Academisch gebouw, een ontwerp van Hopkins Architects

Reageer op dit artikel