nieuws

Nieuw stadion voor ASRoma

Architectuur

Gelegen in het Tor di Valle, in het zuidwesten van het historische centrum van Rome, vlakbij de drie geplande kantoortorens van Studio Libeskind, komt het nieuwe stadion van ASRoma: het Stadio della Roma. Het ‘clubgebouw’ krijgt de laatste snufjes van ontwikkelaar ARUP en van ontwerpers Meis Architects uit New York.

Nieuw stadion voor ASRoma

52.000 toeschouwers vinden een plek in het ‘moderne’ Colosseum met een mogelijke uitbreiding tot 60.000 zitplaatsen. Het is geschikt voor internationale competities en natuurlijk voor de wedstrijden in de Serie A. Daarnaast biedt het ruimte voor belangrijke shows en optredens, is het een trainingscentrum en krijgt het een retailcentrum met de naam ‘Roma Village’.

 ASRoma_Meis Architects

Om de vergelijking met het Colosseum, een van de meest geliefde en iconische bezienswaardigheden van Rome, nog sterker te maken is het ultra-moderne stadion gemaakt van  staal en glas stadion en verpakt in een stenen weefsel. Dit zwevende stenen scherm dat het stadion omhult, is een dynamische eigentijdse interpretatie van de stenen bogen van de beroemde arena. Een doorzichtig glas en teflon gecoat doek beschermt de zitplaatsen tegen de elementen.

ARUP verzorgt de engineering, de brandbeveiliging, verlichting, het (verticale)transport en de voetgangersstroom.

Het nieuwe stadion moet in het seizoen van 2018-2019 klaar zijn voor actie.

 

Reageer op dit artikel