nieuws

Lars Courage voorzitter voor Living Daylights

Architectuur

Architect Lars Courage is de nieuwe voorzitter van de Stichting Living Daylights (SLD). Hij neemt het stokje over van Ronald Schleurholts van Cepezed.

Lars Courage voorzitter voor Living Daylights

Courage werkt al jaren op eigenzinnige wijze met daglicht in de gebouwde omgeving. Hij won de Daylight Award 2012 in de categorie Woningbouw met de woning Licht Budget. Deze woning heeft nauwelijks ramen maar het daglicht stroomt via bovenlichten diep de woning in.

De nieuwe voorzitter over Living Daylights. “Ik vind belangrijk om te laten zien hoe de kracht van het zonlicht de mens comfort en vitaliteit geeft. Dan praat je over zicht en licht in relatie tot het omliggende product en de diverse vakdisciplines. Denk hierbij aan de kracht van sandwichpanelen in glans en reflectie. Ik wil meer het zwaartepunt leggen op anders (be)kijken en daar nieuwe mogelijkheden in scheppen.”

Belang van daglicht

Daarnaast heeft Courage belangstelling voor de innovaties die worden getoond in het Daglichtcafé. “We willen meer start-ups in het zonnetje zetten en in contact brengen met de markt. Er is de afgelopen 20 jaar heel veel nieuwe kennis en inzichten over het belang van daglicht en het functioneren van mensen opgedaan, die niet of nauwelijks wordt toegepast. Daarvan moet SLD een speerpunt maken.”

 

Reageer op dit artikel