nieuws

Eerste 3D-geprinte gebouw ter wereld komt in Dubai

Architectuur

De techniek van het 3D-printen wordt al veel gebruikt in de constructie van gebouwen, maar is nog nooit gebruikt om een volledig gebouw te realiseren. Daar komt weldra verandering in, want het National Innovation Committee van de Verenigde Arabische Emiraten onthulde recent plannen voor het eerste volledige 3D-project.

Eerste 3D-geprinte gebouw ter wereld komt in Dubai

Van de structuur van het gebouw tot interieurafwerking en meubels, het volledige gebouw zal worden geproduceerd door een 3D-printer van zes meter hoog. De printer zal verschillende onderdelen leveren die dan op de werkplek in elkaar worden gezet, zo meldt 3DPrint. Het uiteindelijke gebouw zal een oppervlakte van 185.000 vierkante meter bekleden, en, hoe kan het ook anders, het Museum van de Toekomst huisvesten.

Lees verder op: Architectura.be

Reageer op dit artikel