nieuws

Chinees woonhuis wordt spiegelende pottenbakkers galerie

Architectuur

Het Chinese architectenbureau Yoon Space Design heeft een klassiek woonhuis en diverse bestaande aanbouwen tot een geheel gesmeed door ze te voorzien van spiegelende gevels. Doordat de gevelpanelen verspringen, wordt steeds een ander beeld op de natuur-rijke omgeving geworpen.

Het huis in Cheongdo, Gyeongsangbuk-do doet dienst als de galerie van pottenbakker Jung Gliyoung.

 

Yoon combineert de spiegels met natuurlijke materialen om het omringende landschap te accentueren.

 

Accentkleuren helpen de bezoeker om de weg te vinden. Een van de vleugels is bijvoorbeeld bereikbaar via een ver uitstekende trap, die aan de buitenzijde spiegelt en binnenin felrood is geschilderd.

 

  

Deze typische Chinese kleur komt terug in het interieur, dat over het algemeen natuurlijk, sober en terughoudend is gehouden, passend bij de sfeer van het werk van Jung Gliyoung.

 

 

 

 

  

Elke expositieruimte heeft een volledig glazen wand naar buiten, waardoor de bezoeker ook binnen zicht heeft op het natuurschoon.

 

 

Yoonspace.com

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels