nieuws

Camper Pop-up Store van Kéré Architecture

Architectuur

Als aanvulling op de Making Africa tentoonstelling, tot 13 september te zien in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein, wordt het ontwerp getoond voor een Camper Pop-up store van Kéré Architecture. Door het combineren van de beste eigenschappen van in-store en online winkelen, wil het project een volledig functionerende winkel maken met virtuele, zintuiglijke, en gemeenschappelijke gebruikersomgevingen.

Camper Pop-up Store van Kéré Architecture

De winkelruimte is gelegen in een iconische Buckminster Fuller geodetische koepel op de Vitra Campus. De winkelruimte is opgevat als een interactief wandsysteem gemaakt van lichtgewicht composiet houten panelen. De architectuur ondersteunt alle functies van de winkel, waaronder productdisplay en showroom, stockopslag, onthaal, montage ruimte en een klantenlounge.

Kere_Camper_PopUpstore_Vitra 

Kere_Camper_PopUpstore_Vitra 

De afstand en de structuur van de muurelementen zorgen voor een visuele en akoestische doorlaatbaarheid. Dit bevordert een gevoel van ontdekking, exploratie en toevallige ontmoetingen tussen de bezoekers. Het ontwerp integreert ook naadloos individuele digitale toestellen zoals persoonlijke mobiele apparaten, iPads, interactieve bewegwijzering, terminals met productinformatie en 3D-voetscannen.

Kere_Camper_PopUpstore_Vitra 

Camper

Een andere belangrijke doelstelling van de architectuur is het respecteren en vieren van de identiteit van Camper. Het familiebedrijf van de schoenenfabrikant bestaat 140 jaar. De handgemaakte esthetiek van Camper wordt benadrukt door het gebruik van heel eigen materialen en processen, zoals gevlochten koord en gelamineerd hout.

Het verhaal van de onderneming wordt geïntegreerd door middel van een scala aan texturen, kleuren, afwerkingen, prenten en afbeeldingen. Bezoekers worden uitgenodigd om te winkelen en te ontdekken met verschillende zintuigen. Extra elementen, zoals een in-house fabricage workshop produceren een leuke en spannende sfeer en een zeer geavanceerde ervaring voor de consument.

Kere_Camper_PopUpstore_Vitra 

Diébédo Francis Kéré

Diébédo Francis Kéré is een Duits-opgeleide architect van het kleine West-Afrikaanse stadje Gando in Burkina Faso. Als eerste zoon van het hoofd van zijn dorp, was hij het enige kind dat naar school mocht. Nadat hij uitblonk in zijn studie, werd Kéré bekroond met een beurs om te gaan studeren in Duitsland. Hij deed dit aan de Technische Universiteit in Berlijn, waar hij zijn diploma in de Architectuur en Engineering behaalde.

 Making Africa – A Continent of Contemporary Design, nog tot 13 september in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. De tentoonstelling geeft een overzicht van het werk van 120 kunstenaars en ontwerpers. Het toont hoe deze doelgroep de economie en politiek kan veranderen en de discussie start over het leven in de 21ste eeuw. 

Bron: Architectura.be

 

 

 

Reageer op dit artikel