nieuws

Britse School Tervuren krijgt sportcomplex

Architectuur

De British School Brussels in Tervuren had oorspronkelijk alleen een dakrenovatie nodig. Na een eerste evaluatie werd dat project uitgebreid naar een extra verdieping met klaslokalen. Uiteindelijk kwam er op basis van een grondige behoeftestudie een volledig nieuw complex met administratie en sportinfrastructuur bij. Voor de gevelbekleding van dat laatste kozen de architecten van Licence to Build voor Kallwall.

Britse School Tervuren krijgt sportcomplex

De geplaatste sportinfrastructuur is het paradepaardje van de school. Het nieuwe sportcomplex van Licence to Build omvat immers een gymnasium met een grote sporthal, een gymzaal, een fitnessruimte, een danszaal en een cafetaria, met daarnaast ook een modern competitiezwembad. 

 SPortcomplex tervuren 

 Tervuren Britse School Sportcomplex 

“Aan die opstelling merk je dat het Britse onderwijs een veel grotere nadruk op sport legt dan de Vlaamse overheid,” zegt ingenieur-architect Jos Leyssens, zaakvoerder van Licence to Build. “Als je ziet wat er mogelijk is in zo’n Britse school, is het jammer dat we die mogelijkheden in Vlaanderen niet krijgen. Een zwembad kan bijvoorbeeld in onze scholen niet, wegens de te beperkte AGIOn-budgetten, de erg stringente VLAREM-wetgeving en de hoge onderhoudskosten. De British School kiest er wel voor, omdat dat hun uitstraling verhoogt. De school heeft zelfs de ambitie om competities tussen verschillende Britse scholen over Europa te organiseren, de infrastructuur moet dus aan hoge eisen voldoen.”

Lees meer: Architectura.be

 

Reageer op dit artikel