nieuws

Architecten en ingenieurs optimistisch over kansen

Architectuur

Architecten- en ingenieursbureaus zien de markt verder aantrekken. Rekende in mei nog slechts 5,2 procent op verbetering van het economisch klimaat, in juli groeide het aandeel van de optimisten tot 19,2 procent.

Architecten en ingenieurs optimistisch over kansen

De optimistische kijk op de ontwikkeling van de economie vertaalt zich bij de architecten en ingenieurs niet onmiddellijk in nieuwe arbeidsplaatsen, zo blijkt uit de conjunctuurenquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De drang naar uitbreiding van de personele sterkte slonk afgelopen maanden van 18,5 tot 12,6 procent. De cijfers van juli laten zien dat voor het eerst dit jaar meer bureaus denken aan inkrimpen (13,6 procent) dan uitbreiden (12,6 procent). Bijna driekwart van de bedrijven wil alsnog voort met de huidige bemanning.

Reageer op dit artikel