nieuws

Amazing Grace, een iconisch glas complex

Architectuur

Het moet in het najaar klaar zijn, het ontwerp van Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van SANAA, voor The River de bijnaam van The Grace Farm, de thuisbasis van The New Canaan Community van de gelijknamige stad in Connecticut, VS.

Amazing Grace, een iconisch glas complex

Vijf jaar na de oprichting van de stichting door een groep aanhangers van de niet-confessionele Grace Community Church kreeg de stichting het alleenrecht voor het stuk grond van 75 hectare in New Canaan.

 Amazing Grace, een iconisch glazen gebouw in New Canaan, Conneticut door SANAA

Amazing Grace, een iconisch glazen gebouw in New Canaan, Conneticut door SANAA

Het complex van 86.000 vierkante meter heeft de bijnaam The River gekregen omdat het net zoals een rivier meandert over het terrein. De muren zijn gemaakt van grote glazen panelen met een maximale breedte van 45 meter en minimaal van 7,5 meter. De hoogte varieert van 3 tot 4,27 meter. De totale lengt van het complex van 60 miljoen dollar bedraagt na oplevering ruim 400 meter maar doordat het zigzagt beslaat het een oppervlakte van 213 meter.

 Amazing Grace, een iconisch glazen gebouw in New Canaan, Conneticut door SANAA
Het doel van SANAA is volgens Sejima, ‘The River onderdeel uit te laten maken van het landschap en de bezoekers bewust te maken van de omliggende natuur en wisselende seizoenen’.

Reageer op dit artikel