nieuws

Alejandro Aravena nieuwe curator van Biënnale Venetië

Architectuur

De Chileense architect Alejandro Aravena (48) wordt de samensteller van de Internationale Architectuur Biënnale Venetië die in 2016 plaatsvindt. Hij volgt de Nederlander Rem Koolhaas op als curator van de belangrijkste architectuurtentoonstelling ter wereld. De Biënnale start op 28 mei 2016 en duurt tot en met 27 november.

Alejandro Aravena nieuwe curator van Biënnale Venetië

Aravena (1967) zette in 1994 zijn eigen bureau Alejandro Aravena Architects op en bouwt over de hele wereld overheids- en onderwijsinstellingen, culturele en publieke gebouwen, woningen en woningbouwcomplexen, maar ontwerpt ook producten voor onder andere Vitra.

Een bekend ontwerp zijn de Siamese Torens voor de Universiteit van Santiago. Hij werkt momenteel aan een ontwerp voor de nieuwe aandelenbeurs in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Reageer op dit artikel