nieuws

Park rond Huis Doorn moet weer ‘fraai geheel’ worden

Architectuur

Het park van Huis Doorn krijgt een grondige opknapbeurt. Na de zomer begint het Rijksvastgoedbedrijf met een renovatie van het groen rond het kasteel op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn. Hierdoor moet het park de vroegere allure weer uitstralen en een fraai geheel worden van lanen, bospercelen, open ruimtes en gebouwen.

Park rond Huis Doorn moet weer ‘fraai geheel’ worden

Op dit moment liggen het park en het bos er verwaarloosd bij. Aan sommige delen is al twintig jaar niks meer gedaan en er staan bomen die al tweehonderd jaar oud en op zijn. Ook zijn er ooit bomen geplant op plekken waar ze niet horen. Naast het kappen van oude en het planten van nieuwe bomen komen er nieuwe wandelpaden en worden bestaande paden hersteld en zichtlijnen teruggebracht.

Voor de opknapbeurt is 2,8 miljoen euro uitgetrokken en de werkzaamheden duren naar verwachting zo’n zes jaar.

Huis Doorn is vooral bekend door de Duitse ex-keizer Wilhelm II die er na de Eerste Wereldoorlog ging wonen en er bleef tot aan zijn dood in 1941. Het monumentale pand is in bezit van de staat en doet dienst als rijksmuseum.

Reageer op dit artikel