nieuws

Mens uitgangspunt voor keurmerk gezond gebouw

Architectuur

Gezonde gebouwen kunnen vanaf dit jaar een keurmerk krijgen. Met een zogeheten Well-puntensysteem voor gezonde gebouwen nemen ontwerpers en bouwers bij duurzaamheid de mens als vertrekpunt.

Mens uitgangspunt voor keurmerk gezond gebouw

Geluk, gezondheid en productiviteit. Gezonde gebouwen dragen hieraan bij. Keurmerken voor groene gebouwen zijn niet genoeg om duurzaamheid in al zijn facetten goed van de grond te krijgen. Duurzaamheid moet zich meer richten op mensen. Daarom moet er ook een standaard komen voor gezonde gebouwen.

De Well Building Standard, zoals het keurmerk officieel heet, moet de marktcondities voor gezonde gebouwen creëren. De standaard komt uit de koker van de Canada Green Building Council, een van de leidende organisaties in de wereld als het gaat om het promoten en faciliteren van groene gebouwen. De maatstaf voor gezonde gebouwen bestond al deels, maar zat tot nu toe verborgen in een andere groene gebouwcode, Breeam 2.

Lees meer op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel