nieuws

Grand Depart – Architectonische fietstocht

Architectuur

Deze week kleurt Utrecht geel vanwege de Tourstart op 4 en 5 juli. Als niet fietsliefhebber misschien niet zo interessant maar het programma er om heen biedt genoeg invullingen. Zo is er op 1, 2 en 3 juli een architectonische fietsexcursie die langs de Utrechtse hoogtepunten voert.

Grand Depart – Architectonische fietstocht

Hoewel Utrecht vooral bekend staat om haar historisch centrum, heeft de stad ook volop moderne architectuur. Architectuurgids Jan Maarten Dalmeijer neemt je mee langs de architectuur staalkaart uit het verleden met onder meer de Domtoren, Maliebaan, Rietveld Schröderhuis en het heden, de ontwikkelingen op Rotsoord, de Uithof en het Stationsgebied.

De start begint om 14.30 uur en duurt anderhalf uur. Verzamelen op de Mariaplaats voor het Conservatorium. Deelname kost 7 euro. Aanmelden via aorta@aorta.nu. Op www.aorta.nu vind je meer informatie. Belangrijk: neem je eigen fiets mee.

Meer informatie over het programma in Utrecht

Reageer op dit artikel