nieuws

Culturele nieuwbouw in Parijs en Milaan

Architectuur

De nieuwe Philharmonie van Parijs (ontwerp Jean Nouvel) is een omstreden, iconisch gebouw waarvan de kosten uit de hand zijn gelopen, de bouw is vertraagd en waarvan de architect zich heeft gedistantieerd omdat het gebouw op diverse plaatsen niet is uitgevoerd conform zijn bedoelingen.

Culturele nieuwbouw in Parijs en Milaan

Het tweede gebouw heeft eveneens een culturele bestemming, maar is verder totaal  verschillend van aard. De Fondazione Prada in Milaan (ontwerp OMA-Rem Koolhaas) is een wervelende vestiging voor moderne kunst en onderzoek, gefinancierd door modehuis Prada en gevestigd in een industriële zone buiten het centrum. In de conversie van een voormalige distilleerderij zijn oud en nieuw als gelijkwaardig behandeld, waardoor in het totaalconcept een boeiende synergie is ontstaan.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel