nieuws

Centrumplan Kerkrade opgeleverd

Architectuur

Onlangs is de heringerichte Markt in Kerkrade officieel geopend. De markt is het eerste resultaat van het Centrumplan ontworpen door Buro Lubbers. De komende maanden worden de omringende straten en pleinen aangepakt.

Centrumplan Kerkrade opgeleverd

Een tapijt van gebakken roodbruine klinkers geeft het nieuwe centrum van Kerkrade een tijdloze en warme uitstraling. Granietkeitjes creëren een subtiele lijnvorming in het klinkertapijt en zorgen voor een heldere zonering van bomen, meubilair, verlichting en kunst.

 

Ook de Markt is door Buro Lubbers ingericht met de klinkers en granietkeitjes. Houten meubels, waaronder de stamtafel, nodigen er uit tot ontmoeting en verblijf. De bedriegertjesfontein met 24 stralen begint op onverwachte momenten te spuiten waarmee kinderpret is gegarandeerd.

De lindes op de Markt maken deel uit van het bomenmuseum dat zich over het hele centrum uitstrekt. Grote, solitaire bomen op verschillende plekken functioneren als belangrijke herkenningspunten in de stad en leiden het publiek van de ene naar de andere plek. De krenten-, kersen- en honingbomen zorgen met hun geuren en kleuren voor een fraaie seizoensbeleving.

Reageer op dit artikel