nieuws

Verbouwing Huis ten Bosch veel duurder dan geraamd

Architectuur

De verbouwing van Huis ten Bosch wordt veel duurder dan verwacht. De renovatie was begroot op 35 miljoen euro, maar gaat volgens RTL Nieuws nu bijna 60 miljoen kosten. De oppositie is niet te spreken over de bijna-verdubbeling.

Verbouwing Huis ten Bosch veel duurder dan geraamd

De Kamer weet officieel nog van niets en minister Blok wil niet reageren, omdat formeel nog geen besluit is genomen. Dat wordt binnen enkele weken verwacht.

Het RTL journaal kreeg zijn informatie van ‘bronnen rond het kabinet’.

De verbouwing zou duurder worden omdat het kabinet nu delen van het paleis wil renoveren die eerst buiten de projectscope lagen. Eerst zou men alleen de technische installaties vernieuwen, asbest verwijderen en de woonvleugel renoveren. Toen premier Rutte vorig jaar meldde de verbouwing 35 miljoen zou gaan kosten, vond de Tweede Kamer dat al veel te duur. Hij kreeg echter toch toestemming.

Het paleis waar koningin Beatrix tot voor kort woonde, moet worden klaargestoomd om vanaf 2018 onderdak te bieden aan koning Willem-Alexander en zijn gezin. Het Haagse paleis is voor het laatst grondig onderhouden voor de start van het koningschap van  Beatrix. Dat is ruim dertig jaar geleden. Alleen de Oranjezaal, waar ministers worden beëdigd, is recentelijk gerenoveerd.

Reageer op dit artikel