nieuws

Nominaties Willem Diehlprijs 2015

Architectuur

De nominaties van de door Architectuurcentrum CASA georganiseerde Willem Diehlprijs zijn bekend. De prijs, vernoemd naar de vermaarde architect van markante monumenten als Luxor en het Vestagebouw, is in 2007 in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonisch erfgoed te stimuleren.

Nominaties Willem Diehlprijs 2015

 

 

Kanshebbers voor deze tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem zijn:

– De Kleine Campus door Kathlijn de Booij en Floris Schoonderbeek
– Logiesgebouwen Saksen-Weimar door Braaksma & Roos Architectenbureau B.V.
– De Mariënburg door
Varix Architectuur
– Sint Martenshof door NEXIT Architecten
– De Transformatie door  TAK Architecten en K3 Architectuur
– Weverstraat 39-40 door Braaksma Roos Architectenbureau B.V.

Uit deze zes projecten zal de vakjury, bestaande uit architectuurhistoricus Pieter-Matthijs Gijsbers, restauratiearchitect Erik Jan Brands en vastgoed her-ontwikkelaar Bregje Nagtzaam, een winnaar kiezen. De genomineerden dingen tevens mee naar de publieksprijs. Van 16 tot en met 27mei kan iedereen op zijn favoriete project stemmen via www.casa-arnhem.nl. Beide prijzen worden op donderdag 28 mei uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur.

Reageer op dit artikel