nieuws

CityLab010 van start

Architectuur

In Rotterdam is officieel CityLab010, de werkplaats voor de stad van morgen, gelanceerd. In CityLab kunnen dromers, denkers en doeners van Rotterdam, bijdragen aan de toekomst van de stad door middel van een innovatief idee of plan.

Met CityLab010 daagt het college van B en W Rotterdammers uit met innovatieve oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken binnen negen thema’s: buitenruimte, veiligheid, duurzaamheid en mobiliteit, onderwijs, economie, werkgelegenheid, sport, cultuur en kansrijke wijken. Voor de uitvoering van ideeën stelt het college dit jaar € 3,35 miljoen beschikbaar gesteld.

Op CityLab010.nl kunnen Rotterdammers hun ideeën posten, plannen aanscherpen door feedback te geven en meehelpen plannen tot uitvoering te brengen.

CityLab010 is de opvolger van ‘Het Stadsinitiatief van Rotterdam’. Het verschil zit in de opgave, ditmaal dienen maatschappelijke vraagstukken te worden aangepakt. B&W wil hiermee de Rotterdammers meer zeggenschap geven over hun stad.

Reageer op dit artikel