nieuws

Cadenza laatste centrumuitbreiding Zoetermeer van start

Architectuur

In Zoetermeer is begonnen met de laatste zesde centrumuitbreiding Cadenza, een ontwerp van Van de OeverZaaijer architects. Het project bevindt zich op het laatste braakliggende terrein aan de oostelijke rand van het Stadshart, de locatie van de voormalige schaatsbaan, de Prins Willem Alexander-hal.

Cadenza laatste centrumuitbreiding Zoetermeer van start

Het project van Synchroon bestaat uit 69 jongerenwoningen voor woningstichting De Goede Woning, een Hoogvliet-supermarkt (3.000 m2), horeca (1.850 m2), een casino van Hommerson (600 m2), winkelruimte (155 m2) en een parkeergarage. Ook komen er een fietsenstalling en een expeditieruimte voor de bevoorrading van de bestaande winkels en de nieuwe horeca.

Cadenza Zoetermeer van start 

De appartementen komen boven de winkels en horeca. De nieuwbouw vormt straks samen met de bestaande bioscoop Utopolis en het Stadstheater het horecahart van Zoetermeer.

Cadenza Zoetermeer 

Het plan van OeverZaaijer Architects is een concrete uitwerking van de Visie Binnenstad 2030 van de gemeente Zoetermeer, die een bruisende en sfeervolle binnenstad moet opleveren. Het gebied heeft straks een doordachte mix van de stedelijke functies wonen, winkelen, werken en uitgaan. Aangewezen bouwer is ERA Contour, net als Synchroon een TBI-bedrijf.

Cadenza Zoetermeer_PWA Cadenza wordt gebouwd op de plek van de voormalige schaatsbaan in Zoetermeer, de PWA-hal.

Reageer op dit artikel