nieuws

Belgische prijs voor Architectuur 2015

Architectuur

Vanaf 11 mei tot 2 juni kun je inschrijven voor de tweejaarlijkse Belgische Prijs voor Architectuur, een initatief van de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) en A+Architecture Belgium. De prijs bekroont gebouwen in België, ontworpen door Belgische of buitenlandse architecten en buitenlandse realisaties van Belgische architecten.

Belgische prijs voor Architectuur 2015

 

Alle architecten kunnen inschrijven met één of meerdere residentiële en niet-residentiële gebouwen in de publieke en private sector, opgeleverd vanaf 2013 tot eind mei 2015.

De deelnemende architecten kunnen via de wedstrijdwebsite een beperkt dossier uploaden. Een architectuurjury, bestaande uit Belgische architecten en deskundigen, selecteert de inzendingen die later in aanmerking komen voor publicatie in de catalogus, de websites en de tentoonstellingen. Na deze eerste ronde nomineert een eindjury, samengesteld uit Belgische en buitenlandse gerenommeerde architecten, enkele projecten per categorie. Daaruit worden de categorienominaties gekozen en uiteindelijk de winnaar van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015.

De officiële uitreiking vindt plaats in Brussel, medio december 2015. Na de voorstelling en toelichting van alle geselecteerde en genomineerde realisaties kunnen de aanwezigen tijdens de receptie de auteurs van de winnende projecten ontmoeten en de tentoonstelling van alle genomineerde realisaties bezoeken.

Van de prijsvraag verschijnt een wedstrijdcatalogus met alle resultaten en een overzichtstentoonstelling die is te zien tot het voorjaar van 2016. 

Meer informatie.

Reageer op dit artikel