nieuws

Render Ster van de Week – Palace Museum door Kris Yao Artech

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een gebouw dat al in aanbouw is: het Palace Museum in Taiwan door Kris Yao | Artech.

Render Ster van de Week – Palace Museum door Kris Yao Artech

In Chiayi, Taiwan wordt momenteel gebouwd aan een immens gebouw aan de waterkant. De bijna 38.500 m2 aan vloeroppervlak vormt het Palace Museum, een internationaal museum dat Aziatische kunst en cultuur tentoonstelt. In Azië zijn drie grote beschavingen te onderscheiden, namelijk de Chinese, Indische en Perzische. Afbeeldingen van de drie dieren die deze beschavingen vertegenwoordigen, respectievelijk de draak, de olifant en het paard, zijn subtiel geïntegreerd in de architectuur.

 

In de vorm zit ook de Chinese kalligrafie verwerkt, in de verwijzing naar dikke inkt, half gedroogde stroken en smeren die gladde en golvende vormen maken. In het omliggende terrein staan totems die de prehistorische Pingpu en Trou culturen uitbeelden.

 

 

 

 

Bij de toepassing van de techniek, materialen en ontwerp is gebruik gemaakt van ‘groene technologie’. Vanwege de sterke zon in het Zuiden van Taiwan zijn zowel de westgevel als de oostgevel op verschillende manieren voorzien van bescherming tegen de zon. Openingen in het gebouw bevinden zich aan de Noordzijde en Zuidzijde om zo ook het interieur te ventileren.

 

 

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel