nieuws

Ontwerp Bibliotheek Christchurch bekend

Architectuur

Het ontwerp van Schmidt Hammer Lassen architects voor de nieuwe centrale bibliotheek in Christchurch, Nieuw-Zeeland, is bekend. Het Deense bureau werkt hiervoor samen met het lokale bureau Architectus.

Ontwerp Bibliotheek Christchurch bekend

 

 

 

De nieuwe bibliotheek van Schmidt Hammer Lassen en Architectus, wordt 12.000 vierkante meter en is een van de beeldbepalende projecten in de wederopbouw van de stad na de verwoestende aardbeving in 2011 en 2011.

Bibliotheek Christchurch Nieuw Zeeland door Schmidt Hammer Lassen en Architectus
Bibliotheek Christchurch Nieuw Zeeland door Schmidt Hammer Lassen en Architectus

Het gebouw wordt de hoofdvestiging van het netwerk van bibliotheken in de stad en heeft daarnaast een belangrijke openbare functie als ontmoetingspunt in de herbouwde stad. Het krijgt gemakkelijk toegang tot digitale technologieën en oude collecties. 

Bibliotheek Christchurch Nieuw Zeeland door Schmidt Hammer Lassen en Architectus 

Er komt een collectiezaal, een ruimte voor optredens, een studiecentrum, ruimtes om te ontspannen, zowel binnen als buiten, en ruimtes om jonge mensen te onderwijzen.

Bibliotheek Christchurch Nieuw Zeeland door Schmidt Hammer Lassen en Architectus 

Reageer op dit artikel