nieuws

Bouw Wijkwinkelcentrum Columbuskwartier van start

Architectuur

De bouw van Wijkwinkelcentrum Columbuskwartier is gestart. Het multifunctionele gebouw, ontworpen door Erick van Egeraat, bestaat uit 29 appartementen en ruimten voor detailhandel. Een moderne annex, gevestigd boven het parkeerterrein, zal twee loft appartementen huisvesten. Van Egeraat belooft hier ‘een fantastisch uitzicht’.

Bouw Wijkwinkelcentrum Columbuskwartier van start

Het gebouw ligt tussen de Oliver van Noorthof en Amerigo Vesprutiweg, in een nieuwe wijk van de stad Almere.

De architect baseerde zijn ontwerp op drie principes: optimale positionering van bouwelementen en buitenruimten, duidelijke logistieke lijnen en een natuurlijke en comfortabele omgeving. Het gebouw bestaat uit gestapelde lagen die boven een glazen gevel uitstijgen.

 

Erick van Egeraat won de opdracht samen met Bun projectontwikkeling in een landelijke aanbestedingsprocedure, waarbij Almere Poort onder meer lette op duurzaamheid. Dit komt terug in de keuze en gebruik van materialen, zoals hergebruikte bouwmaterialen, duurzaam gecertificeerd hout en een groen dak. Bovendien is het gebouw extra goed geïsoleerd en voorzien van een zuinig energieconcept.

 

Reageer op dit artikel