nieuws

Agendatip: Lezing Emilio Tuñón

Architectuur

De Spaanse architect en professor Emilio Tuñón krijgt in april de Francqui-leerstoel aan de Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en Kunst. Op 22 april geeft hij een lezing in C-mine Genk.

Agendatip: Lezing Emilio Tuñón

Tuñón (1 januari 1959 in Madrid) zal spreken over het spanningsveld tussen ‘equality and difference, ambiguity and possibility’.

Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León 

Op het palmares van architect Emilio Tuñón staan enkele prestigieuze musea in belangrijke historische settings. Daarbij valt telkens op hoe zorgzaam Tuñón omgaat met de bestaande omgeving. De Spaanse architect verenigt in zijn werk volgens de organisatoren een verwondering voor wat gegeven is – de natuur, de stedelijke context, … – en een verwondering voor wat de mens kan maken.

Tweelinghuizen in Tarifa (2006-2009)

Tuñón doceerde eerder aan de Harvard University Graduate School of Design, de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, de Frankfurt Städelschule, de Navarra Architecture School, de Barcelona Architecture School, en de New Puerto Rico Architecture School.

Atrio Relais-Châteaux in Caceres (2005-2010) 

Sinds 1992 heeft hij samen met Luis Moreno Mansilla het bureau Mansilla + Tuñón Architects. Dit kreeg vorig jaar een gouden onderscheiding van het Spaanse ministerie van Cultuur, als een belangrijke speler in de schone kunsten.

 Aanmelden voor de lezing in C-Mine kan via deze link.

Reageer op dit artikel