nieuws

Winnares 2015 Woman Architect of the Year Award bekend

Architectuur

Onlangs is de winnares van de jaarlijkse ‘Woman Architect of the Year Award’ bekend gemaakt; Teresa Borsuk van het Britse architectenbureau Pollard Thomas Edwards sleepte dit jaar de prijs binnen. Ook de winnaars van andere awards voor vrouwelijke architecten zijn bekend gemaakt.

Winnares 2015 Woman Architect of the Year Award bekend

 

 

De ‘Woman Architect of the Year Award’ wordt elk jaar uitgereikt door het Britse architectuurmagazine Architects’ Journal. Dit jaar heeft de veertien-koppige jury Teresa Borsuk, senior partner van het architectenbureau Pollard Thomas Edwards, uitgekozen als winnares. Volgens de jury is Borsuk een rolmodel voor de komende generaties, vanwege de support die zij geeft aan vrouwen middels haar werk.

Met het winnen van de award verslaat Borsuk onder anderen Joanna Bacon van Allies and Morrison, Rachel Haugh van Simpson Haugh and Partners, Gonca Pasolar van Emre Arolat Architects, Carme Pinos van Estudio Carme Pinos, Cristina Segni van Foster+Partners en Clare Wright van Wright&Wright. Vorig jaar ging de Woman Architect of the Year Award naar Francine Houben.

Met inmiddels meer dan dertig jaar ervaring als architecte heeft Borsuk gevarieerde projecten ontwikkeld, van grote ontwikkelingsprojecten tot renovaties en fill-in locaties. In 2014 realiseerde zij een complete woonwijk met 76 woningen in Saffron Walden.

Andere vrouwelijke architectuur awards

Ook de ‘Emerging Woman Architect of the Year Award’, een andere award voor vrouwelijke architecten door de Architects’ Journal, is uitgereikt op 27 februari. Deze is gewonnen door het opbloeiende architectenbureau vPPR uit Londen, opgericht door Tatiana von Preussen, Catherine Pease en Jessica Reynolds.

Andere vrouwelijke architectuurprijzen zijn de Jane Drew Prize (uitgereikt aan de oprichters van het bureau Grafton Architects, Yvonne Farrell en Shelley McNamara) en de Ada Louise Huxtable Prize (uitgereikt aan architecte Jane Priestman).

In een video legt Architects’ Journal uit waarom zij Teresa Borsuk hebben uitgekozen als winnares van de Woman Architect of the Year Award.

Meer informatie is te vinden op de website van Architects’ Journal.

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel