nieuws

Video van de Week: Interview met Buckminster Fuller

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week een interview met de indrukwekkende architect, theoreticus en uitvinder Buckminster Fuller, opgenomen in 1965 en 1970.

Video van de Week: Interview met Buckminster Fuller

 

Richard Buckminster “Bucky” Fuller was een briljante Amerikaanse neo-futuristische architect, theoreticus, schrijver, ontwerper en uitvinder. Hij publiceerde meer dan dertig boeken en de uitvindingen en architectonische ontwerpen op zijn naam zijn talrijk. Ook is Fuller verantwoordelijk voor de wereldwijde popularisatie van de geodesic dome, de geodetische koepel. Deze werd zo bekend dat wetenschappers later zelfs een bepaalde koolstof molecuul ‘fullereen‘ noemen vanwege de gelijkenis met een geodetische koepel. Fuller overleed in 1983 op 87 jarige leeftijd.

De Amerikaanse publicist en omroeppersoonlijkheid Louis “Studs” Terkel interviewde Fuller in 1965 en in 1970. Opnames van deze interviews zijn in een filmpje verzameld door de non-profit journalisten van Quoted Studios, inclusief vermakelijke animatie. In de fragmenten van de interviews praat Fuller over ‘het geodetische leven’, de beslissingen die hij maakte in zijn leven en de invloeden op hem en mensen om hem heen.
 

Actie abonnement de Architect

Ben jij ook onder de indruk van het leven en de daden van Buckminster Fuller? Laat het ons weten!

Reageer op dit artikel